بررسی تخصصی انواع آداپتور
بررسی تخصصی انواع آداپتور زمانی ممکن است که ابتدا یک معرفی از آداپتور و عملکرد آن داشته باشیم. آداپتور دستگاهی است ولتاژ برق را تبدیل می کند. بسیاری از دستگاه های برقی نظیر لپ تاپ، گوشی تلفن همراه، تبلت، برخی تجهیزات اندازه گیری در آزمایشگاه، لامپ های ال ای دی و لوستر و غیره، در سطح ولتاژی متفاوت از برق شهری کار می کنند و چه بسا نوع برق مصرفی شان هم مستقیم است.
برخی از این دستگاه ها خودشان منبع تغذیه داخلی دارند که برق ورودی را متناسب با نیاز دستگاه تغییر می دهد اما برخی دیگر فاقد منبع تغذیه هستند. برای این منظور انواع آداپتور برای تبدیل برق از حالت متناوب به مستقیم و همچنین تغییر در سطح ولتاژ از ۲۲۰ ولت به مقادیر کمتر یا بیشتر، تولید و عرضه می شوند. آداپتور های این چنینی، آداپتور ترانسی نامیده میشوند.
چرا که یک ترانس داخلی در آنها، کار تغییر ولتاژ را انجام می دهد. آداپتور برای وسایلی که از طریق باتری تغذیه میشوند شارژر نامیده میشود. پیش از پرداختن به بررسی تخصصی انواع آداپتور توجه کنید که مزیت مهم تولید آداپتور در رنج های مختلف ولتاژ و جریان موجب می شود تا دستگاه های الکتریکی نظیر موبایل و کامپیوتر قابلیت استفاده در هر محیطی را داشته باشند چرا که آداپتورها با حجم و اندازه قابل حمل، در دسترس خواهند بود.
آداپتور دیواری:
یک سمت آن به پریز وصل می شود و سمت دیگرش آماده دریافت دوشاخه دستگاه است. سایز کوچکی دارد و به راحتی قابل حمل است. در انتخاب این آداپتور ابتدا تعیین کنید که دستگاهتان برق مستقیم نیاز دارد یا متناوب. در مرحله بعد مقدار جریان پیشنهادی برای دستگاه را تعیین کنید. در ادامه تنظیم شدن یا نشدن ولتاژ و خطی یا سوئیچینگ بودن آداپتور را با تکیه بر اطلاعات فنی دستگاه مشخص نمایید. در پایان در نظر داشته باشید که شکل و اندازه خروجی آداپتور و ورودی دستگاه متناسب باشد.
آداپتور رومیزی:
این آداپتور از نظر مکانیزم عملکرد بسیار شبیه آداپتور دیواری است یعنی ورودی آن به پریز و خروجی آن به دستگاه شما متصل می شود. اما این آداپتور قدرت بیشتری فراهم می کند بدین معنا که جریان بیشتری می توان از آن کشید. به این دلیل و نیز به سبب آنکه با سیم از پریز روی دیوار جدا می شود، کاربرد این آداپتور گستردهتر است.
آداپتور صنعتی:
همانطور که از نام این آداپتور بر می آید دستگاهی است که به منظور استفاده در صنعت طراحی می شود. قدرت جریان و ولتاژ این آداپتور نسبت به انواع دیگر بیشتر است. در معرفی آن میتوان گفت از نظر ظاهری، اندازه بزرگتری دارد و اغلب در فضایی محصور، نصب می شود. این آداپتور به دلیل قدرت زیاد و تولید حرارت در هنگام عملکرد معمولا دارای یک فن خنک کننده است و پوشش دستگاه آن به شکل توری فلزی است که هوا در آن جریان داشته باشد.
آداپتور پی او ایی(POE):
دستگاهی است که برق تجهیزات روی شبکه اترنت(Ethernet) را فراهم می کند. با استفاده از این دستگاه حجم سیم کشی درون شبکه نیز کاهش می یابد چرا که با یک کابل علاوه بر انتقال دیتا، برق نیز تامین می شود.
ارزش آداپتور POE زمانی بیشتر مشخص می شود که میتوانید دستگاه هایی که پورت شبکه دارند را در هر جایی قرار دهید و نگران برق رسانی به آنها نباشید. مثل یک آنتن که باید در بالاترین نقطه ممکن از ساختمان قرار گیرد و در آنجا تامین برق یک چالش به حساب می آید.
- محمد
- خرداد 3, 1401
- 1317 بازدید